به نقل از دستاندرکاران این پروژه بخوانید:
فارسی کلاسیک یکی از زبانهای کلاسیک بزرگ شناخته شده است. این زبان گرچه بر خلاف زبانهایی چون یونانی باستان و لاتین همچنان جزء زبانهای زنده به شمار میرود و ادبیاتی بسیار غنی و پیشینهای پژوهشی با خود دارد، اما خارج از ایران چندان مورد توجه قرار نگرفته است.
یکی از اهداف اصلی پروژه فیلولوژی برای همه در دانشگاه لایپزیگ تشویق برای ارتباط و همکاری پژوهشگران پیشرو در زمینه مطالعات زبانهای کلاسیک، به اشتراک گذاری منابع و تخصص به صورت فراگیر تا حد ممکن و همچنین تشویق و تسهیل شرایط برای داشتن مشارکت مردمی هم در سطح دانشگاهی و هم در سطح عموم به وسیعترین شکل ممکن است.
پژوهشگران اروپایی برای اولین بار در اواخر قرن هجدهم میلادی به واسطه آثار افرادی چون سر ویلیام جونز که تعدادی از اشعار فارسی را به انگلیسی ترجمه کرده بود، نسبت به اهمیت فارسی کلاسیک آگاهی یافتند. با ادای احترام گوته، شاعر آلمانی، نسبت به حافظ در دیوان غربی-شرقی خود در سال ۱۸۱۹ این سنت در دیدگاه مخاطبان بیشتری اهمیت پیدا کرد.
شعر فارسی، که اشعار حافظ، مولانا، سعدی، فردوسی و بسیاری دیگر را در برمیگیرد، همواره در طول تاریخ علاقهمندان و پژوهشگران را در سرتاسر دنیا مجذوب خود کرده است. از آنجا که در حال حاضر حافظ یکی از شناخته شدهترین شاعران شعر فارسی در دنیا است، گروه فیلولوژی برای همه بر آن شد که از اشعار وی برای شروع پروژه فارسی برای همه استفاده کند و بدینترتیب از پژوهشگران و عموم مردم هم در ایران و هم در کل دنیا برای همکاری دعوت کند.
برای اولین گام، تصمیم داریم تعدادی از ترجمههای موجود از اشعار حافظ به زبانهای مختلف را گرد آوریم و وبسایتی ایجاد کنیم که در آن شرکتکنندگان بتوانند با تطبیق واژه و عبارت متن مبدأ با واژگان و عبارات مربوط در متن ترجمه، در راستای غنی کردن پیکره اشعار به ما یاری رسانند. شرکتکنندگان میتوانند کارهای خود را در این وبسایت ذخیره و منتشر کنند. معتقدیم که این کار باعث میشود، علاقهمندان شعر فارسی که به این زبان تسلطی ندارند، نسبت به ضعفهای ترجمه، که البته در این سبک از ترجمه گریزی از آن نیست، آگاه شوند و بدون محدودیت بتوانند شعر فارسی را با دقت بیشتری مطالعه نمایند.
امیدواریم این پروژه در راستای منافع گروههای زیر باشد:
* علاقهمندان به مطالعه اشعار فارسی
* زبانآموزان: خودآموزان زبان فارسی
* همیاران: که برای دستیابی به هدف زبان فارسی برای همه و فراهم آوردن اطلاعات کافی برای علاقهمندان تلاش میکنند.
اگر به هر یک از این سه گروه تعلق دارید، یا اگر فقط مایل هستید، ببینید از تطبیق واژگان لذت میبرید یا خیر، با ما همراه شوید. از مشارکت شما استقبال میکنیم.
برای شرکتکنندگان علاقهمند وبینارهایی برگزار خواهیم کرد و در آن به صورت گام به گام استفاده از ابزارهای لازم برای کار تطبیق واژگان را توضیح خواهیم داد.
به هر زبانی که صحبت میکنید، به ما ملحق شده و عضوی از خانواده فارسی برای همه شوید.
جهت مشاهده خروجی این پروژه اینجا را ببینید.
بهروز رسانی: در این نشانی وبگاه تازه و اختصاصی این پروژه را ببینید.