نسخهٔ ابتدایی گنجور اندروید، جهت بررسی ایرادات احتمالی و دریافت نظرات و پیشنهادهای دوستان در این نشانی در دسترس قرار گرفته است (جهت راهاندازی اولیه باید ادامهٔ نوشته را مطالعه کنید). بعد از رفع اشکالات احتمالی اولیه، نسخهٔ پایدار آن از طریق بازارهای اندروید (به شکل رایگان) در دسترس قرار خواهد گرفت. این برنامه همانند گنجور رومیزی و ساغر بازمتن خواهد بود.
در برنامهنویسی اولیهٔ این برنامه از تبلت گلکسی سامسونگ (نسخهٔ ۸.۹ اینچی مدل GT-P7300 با اندروید ۳.۲) استفاده شده و تصاویر ذیل روی این دستگاه تهیه شده است.
تذکر: دستگاه اندرویدی شما باید امکان نمایش پیوستهٔ متون فارسی را داشته باشد، فکر میکنم دستگاههای با اندروید بالاتر از ۳ مستقل از مدل دستگاه چنین امکانی دارند، گو این که عموم دستگاههایی که برای توزیع در بازار ایران تولید شدهاند حتی با اندرویدهای قدیمیتر حائز امکان نمایش صحیح متون فارسی هستند.
اولین اجرا: در اولین اجرای برنامه -پس از نصب- با چنین صفحهای مواجه خواهید شد:
مشکل احتمالی در اولین اجرا : اندازهٔ بزرگ قلم، اگر اندازهٔ فونت متون روی دستگاه شما زیادی بزرگ است در نوار ِ عنوان برنامه روی دکمهٔ پیکربندی کلیک کنید:
میتوانید از چهار اندازهٔ پیشفرض یکی را فعال کنید:
منتظر پیشنهادهای شما روی اندازهٔ پیشفرض قلم هستم، البته توجه فرمایید که در نگارش پایدار، کلیک بر روی دکمهٔ یاد شده باعث نمایش پنجرهٔ متفاوتی خواهد شد. در اینجا لازم است به سهم خودم از دوستانی که قلم Iranian Sans را طراحی و به شکل آزاد منتشر کردهاند تشکر کنم، قلم پیشفرض استفاده شده همین فونت است.
گام بعدی : کپی فایل پایگاه دادهها فایل پایگاه دادههای گنجور رومیزی یا ساغر را روی دستگاه خود کپی کنید (نام این فایل ganjoor.s3db است). در ساغر، محل این فایل را میتوانید از طریق پنجرهٔ «تنظیمات» پیدا کنید:
در گنجور رومیزی ویرایش ۲.۵۳ نیز نشانی این فایل از طریق پنجرهٔ «پیکربندی» نمایش داده میشود و شما میتوانید با کلیک بر روی دکمهٔ «مرور» پوشهٔ مسیر فایل را باز کنید.
تذکر: اگر از ویرایشهای قدیمی گنجور رومیزی استفاده میکنید (مثلاً پیش از ۲.۲)، حتماً قبل از کپی فایل، آخرین نصاب بهروزسانی برنامه را دریافت و نصب کرده، برنامه را یک بار اجرا کنید تا تغییرات پایگاه دادهها روی فایل اعمال شود. گنجور اندروید با فایلهایِ خیلی قدیمی ِ پایگاه دادههای گنجور رومیزی مشکل خواهد داشت.
اگر به هر دلیلی نخواستید ساغر یا گنجور رومیزی را برای دسترسی به فایل پایگاه دادههای مورد نیاز نصب کنید میتوانید این فایل را از اینجا دریافت کنید.
پس از کپی فایل، مسیر فایل را روی دستگاه خودتان در کادر متنی «مسیر فعلی» وارد کرده، دکمهٔ «ذخیره و تلاش مجدد» را بزنید.
بعدنوشت: از آنجا که حدس میزدم با تنظیم مسیر فایل مشکل جدی خواهیم داشت در نسخهٔ اولیه دکمهای با عنوان «جستجوی خودکار» اضافه کردم که کلیک روی آن باعث میشود خود برنامه مسیر فایل را تنظیم کند. دو سه پاراگراف بعدی را «فقط جهت اطلاع» بخوانید.
تذکر: مسیر احتمالی فایل در دستگاه با مسیری که از طریق کامپیوتر مشاهده میکنید متفاوت است. برای نمونه من در دستگاه مورد استفاده، روی کامپیوتر، فایل را در این مسیر کپی کردهام:
اما برنامهٔ مرورگر ِ فایل ِ خود ِ دستگاه آن را در این مسیر به من نشان میدهد:
اما من باید نشانی آن را در برنامه به این شکل وارد کنم (در وارد کردن مسیر اسلَش ِ (/) قبل از اسم فایل پایگاه دادهها را وارد نکنید):
با توجه به مثالی که زده شده، سعی کنید مسألهٔ مسیر فایل را برای خودتان حل کنید!
در صورتی که همه چیز به خوبی پیش رفته باشد، کلیک بر روی دکمهٔ «ذخیره و تلاش مجدد» باید باعث نمایش فهرست شاعران شود:
با کلیک بر روی نام هر شاعر، همانند گنجور رومیزی، مختصری از زندگینامه و فهرست آثار او را مشاهده میکنید و میتوانید آثار او را مطالعه کنید.
اشعار مصرّع به شکل وسطچین نمایش داده میشوند، با کلیک بر روی سلسلهمراتبِ بخشها روی نوار عنوان میتوانید در آثار شاعر حرکت کنید و با دکمههای «بعدی» و «قبلی» روی نوار عنوان میتوانید شعرهای بعدی یا قبلی شعر در بخش جاری را مشاهده کنید. دکمهٔ «برگشت»ِ اندروید همانند دکمهٔ «برگشت» گنجور رومیزی یا دکمهٔ «خنثیسازی» ساغر عمل میکند. اگر عنوانی برای برگشت وجود نداشته باشد از برنامه خارج خواهید شد. امکان خروج همیشه از طریق دکمهٔ «خروج» روی نوار عنوان وجود دارد. در اجرای مجدد، برنامه آخرین صفحهای را که در هنگام خروج داشتید مشاهده میکردید به شما نشان میدهد.
پرسش: روی دستگاههای با صفحهٔ نمایش کوچک، نوار عنوان را چطور مشاهده میکنید؟ آیا قابل استفاده است، مخصوصاً زمانی که شعرهایی در بخشهای داخلیتر آثار شاعر مشاهده میکنید؟
امکان نمایش متون نثر، خطوط شعر اشعار نیمایی و آزاد و نمایش متفاوت مصرعهای بندهای اشعار ترکیبی نیز در این برنامه وجود دارد. در ادامه تصاویر دیگری از اجرای برنامه را مشاهده میکنید:
امکانات جستجو و برجستهسازی، نشانهگذاری، شمارهگذاری ابیات، فال و دریافت مجموعههای جدید از اینترنت در این نسخه هنوز وجود ندارند و اگر فرصت فراهم شود به مرور پس از رفع ایرادات گزارش شده در نسخههای پایدار برنامه اضافه خواهند شد.
در پایان، از شرکت پردازش موازی سامان و شخص آقای مقصودی مدیر عامل شرکت، به دلیل در اختیار گذاشتن دستگاه مورد استفاده جهت برنامهنویسی اولیه تشکر میکنم.
دوستان! لطفاً تصاویر اجرای برنامه روی گوشیهایتان را روی صفحهٔ فیسبوک گنجور به نشانی www.facebook.com/ganjoor به اشتراک بگذارید.
با سلام و احترام
واقعا ممنون بابت کار قشنگتون
خسته نباشید
خدا قوت 😉
نسخه ios ؟
بابا ايوللا. تو اين دور و زمونه كسي مجاني نتيجه اين همه زحمت را مجاني در اختيار هموطناش قرار بده ايوللا داره و بايد لا اقل براي سلامتيش دعا كردو تشكر نمود درود بر شما و همكاران احتماليتان!.نيكزاد
با سلام و احترام
خيلي خيلي ممنون بابت كار خوب وپر زحمت شما وهمكاران محترم
خدا قوت
باسلامبسیار کارتان عالی میباشد موفق وسربلند باشید
باسلام بسیار کارتان عالی میباشد موفق وسربلند باشید هرگونه کمکی از دست ما برآید مضایقه ای نخواهیم داشت
خیلی دوست داشتم این نرم افزارو رو موبایلم داشتم
ممنونننننننننن
سلام خسته نباشید
باتشکر از برنامه خوبتان.
اگر امکان انتخاب متن و کپی کردن در کلیپ بورد برای ارسال با پیامک را اضافه کنید عالی میشود.همینطور قرار دادن بخش علاقه مندی ها برای ذخیره صفحات مورد علاقه.
سلام و تشكر
آيا شماراهي سراغ داريد كه از طريق آن بشود فايلهاي pdf را به اي بوكهاي قابل استفاده روي موبايلهاي اندرويد تبديل كرد .
فايلهاي pdfفرااوان است اما خواندن آنها روي موبايل مخصوصا وقتي كه چشم ضعيف شده باشد ، سخت است اما اگر به اي بوك تبديل شده و امكان انتخاب فونت هم داشته باشد ، قابل استفاده خواهد بود .تشكر
یک دنیا سپاس بخاطر پیشکش نمودن این برنامه مفید شما
Well done to think of sohemting like that
واقعا متشکریم از زحماتتون.دمتون گرم
درود باد بر کسانی که عشق اشعار کهن ایران زمین را در وجود مردمان این مرز و بوم زنده میکنند و به ایرانیان مینمایانند
که از چه فرهنگ غنی برخوردار اند. ما ایرانیان تا ابد در راه حفظ ادبیات سرزمین خو با جان و دل میکوشیم
کیمیای ادب آن طفل صغیریست که چون آیینه ی صبر است و برومند زجای
هر نوعه که بخشند بزرگان و حکیمان ترش و ملس و شور نگوید به غذای
سلامو
بدون مقدمه خدمتتان عرض کنم که بنا بر مقتضيات شغلم هميشه با دقت و وسواس سايتهای ايرانی و غير ايرانی را مرور می کنم. بسيار خوشحالم که امروز (۴ آذر ماه ۹۱) برای اولين بار با اين وبلاگ که تنها بخش کوچکی از تلاش بسيار عظيم و ستودنی شماست آشنا شدم.
در واقع مطابقت تصاوير يک نسخه خطی از خمسه امير خسرو دهلوی با ساير روايت های موجود ، من را به اين سايت راهنمايی کرد. بی ترديد اين تلاش ستودنی شما حاکی از علاقه به حفظ و اشاعه آثار منظوم فارسی است که در سرتاسر دنيا از شاهکارهای ادبيات جهان محسوب می شوند و اين خود بسی مايه افتخار هر ايرانی است.
اين حقير در کنار حرفه اصلی که برنامه نويسی می باشد علاقه و تمايل زيادی به مطالعه و جمع آوری آرشيوی از آثار منظوم داشته و به همين دليل در طول حداقل ۱۰ سال گذشته مجموعه ای از آثار اسکن شده کمياب و ناياب خطی (شامل ادبيات منظوم ، نثر، قران های خطی، کتب دستنويس عربی، ترکی و…) جمع آوری کرده ام که همه آنها با کيفيت بسيار مطلوب ۳۰۰dpi اسکن شده و به با فرمت PDF نگهداری ميشوند.
مجموعه بسيار ارزشمند تهيه شده از سوی شما را بر روی PC و Smart Phone خود که Sony Xperia Sola می باشد نصب کردم و از همين امشب آن را به همه دوستان علاقمند معرفی خواهم نمود. ضمنا در صورت تمايل به در اختيار داشتن مجموعه ای که شرح آن داده شد، کافيست با بنده تماس بگيريد. اين کمترين خدمتی است که در مقابل سخاوت بی حد شما می توانم انجام دهم.
ارادتمند: مهـــران
@Mehran:
از لطف شما و باقی دوستان سپاسگزارم.
در واقع من برای ادامۀ کار بازبینی OCR:
http://v.ganjoor.net
نیازمند اسکن شدۀ نه کتب خطی و دستنویس که کتب چاپی با کیفیت مناسب -از آثار متعلق به شعرای غیرمعاصر- هستم. هر چند، این پروژه زمان طولانیی برای دیجیتالی شدن هر کتاب را به خود اختصاص میدهد و روند اضافه شدن کتابها به آن کند است و با توجه به آن که فرمودید کتب؛ خطی و دستنویس هستند حداقل در فاز جاری به کار گنجور نمیآیند، با این حال از بزرگواری شما سپاسگزارم.
سپاسگزارم.
واقعا عاليه ، هر کس داره زحمت ميکشه کارش درسته
سلام ممنون وافعا این یک گنجه من امروز اشنا شدم موفق باشید
سلام
روي گوشي من با مشخصات زير اجرا شد. سرعت مناسبي هم دارد. مويد باشيد
Xperia x10 mini+cyanogenmod 7
بسمه تعالی
عرض ادب و احترام خدمت اساتید عزیز . خیلی عالی بود ، استفاده کردیم .آرزوی توفیق روز افزون دارم برای شما بزگواران . خدمت بزرگی به خلق الله می نمایید . ومن الله اتتوفیق .
قطعآخداوندکه علم مطلق هست پاداش این کارمعنوی شماعزیزانراخواهددادبه امیدی که همه دوستان درحدتوان حمایت کنند.انشاالله
با سلام و عرض خسته نباشید واقعااااااااا منونم ، عالی بود ، من با اندروید ۲.۳ اجراش کردم و ازش نهایت لذت را بردم ، یک دنیا ممنونم
سلام. رنگ آبی روی پیش زمینه ی سیاه کمی چشم رو اذیت میکنه و خواندن رو مشکل میکنه.
ممنون از زحمات و الطاف شما
با سلام وتشکر فراوان خیلی خوبه اما ای کاش میتونستیم استفاده بکنیم
با تشکر فراوان
باسلام وعرض خسته نباشید به شما عزیزان و مدت زیادی هست که باسایت زیبای شما آشنا هستم .
این موضوع نرم افزار برای سیستمهای آندروید است آیا قابلیت اجرا شدن برای سیستم های سیمبیان ورژن ۵ یا ۳ دارد یا خیر
باسلام وعرض خسته نباشید به شما عزیزان و مدت زیادی هست که باسایت زیبای شما آشنا هستم .
این موضوع نرم افزار برای سیستمهای آندروید است آیا قابلیت اجرا شدن برای سیستم های سیمبیان ورژن ۵ یا ۳ دارد یا خیر.از زحمات کشیده شده برای در اختیار قراردادن اینگونه اطلاعات فوق العاده متشکرم .
@مهدی:
@کیا:
خیر، امکان اجرا ندارد، همچنان که پیشتر در ایمیل خصوصی به آقای مهدی متذکر شدهام این دو سیستم عامل از لحاظ اجرای برنامهها کلاً متفاوتند و برنامهها برای اجرا در سیستم عامل دیگر باید دوباره نوشته شوند. با توجه به محدودیت بالای فرصت در اختیار من به عنوان اداره کنندۀ کار، تصور نمیکنم برای سیستم عامل سیمبین کاری بتوانم بکنم مخصوصاً با توجه به افت حضور گوشیهای مبتنی بر این سیستم عامل در بازار، در هر حال اگر دوستان علاقمند باشند با توجه به این که نرمافزارهای گنجور رومیزی و ساغر بازمتن هستند میتوانند با دریافت کد آن دو نرمافزار روی چنین نرمافزاری کار کنند.
fakyou
سلام اگر امکان داره نسخه جاوا هم بزارید
دستگاهی که ساختید عالی است من خیلی خوشم امدمن ازش تا به حال استفاده ولی می دانم که عالی است
دستگاهی که ساختیدعالی است من وخوانواده ام از این دستگاه خیلی خوشمان امد
با سلام
موسسه ما آمادگی طراحی نسخه آی او اس و جاوا اپلیکیشن گنجور را دارد
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر تماس حاصل فرمایید
با تشکر
باسلام
سپاس ازینکه خدمات ارزنده را عرضه میکنید
با عرض سلام و تشکر از زحمات ارزنده شما . نامی در خور شان شما برای خود انتخاب کرده اید . کامیاب و کامروا باشید
من که عاشق این سایت شدم دمتون گرم
سلام آقا حميد رضا
خوش به حالتون كه يك همچين توفيقي را براي خدمت به ادبيات ايران كسب كرديد
سلام امکان تغییر تصویر زمینه و رنگ پس زمینه همچنین رنگ قلم را فراهم آورید امکان حفظ موقعیت آخرین شعر خوانده شده را فراهم آورید
سلام
خیلی وقت است که این برنامه بروزرسانی نشده شما که این همه زحمت کشیدید حیف هستش که ادامه ندهید اگه کمکی از دست ما هم برباد با جان و دل میپذیرم
ضمنا برنامه در قسمت جستجو مشکلاتی داره تو گوشی گالاکسی اس۵ فقط صفحه باز شده رو جستجو میکنه و نمیتونه کل اشعار یک شاعر یا تمام شعرا رو بگرده
با تشکر از لطف شما
سلام
واقعاً از زحماتتون ممنونم. خيلي وقت بود دنبال همچين چيزي بودم.
فقط اگه امكان داره قابليت share & copy رو بهش اضافه كنيد.
سپاس
سلام ممنون از زحماتتون
من گوشیم سونی اولترا تی ۲ هستش متاسفانه موقع دریافت شاعران و فایلها همه رو با خطا مواجه میشه لطفا راهنمایی فرمایید
باسلام و تقدیر فراوان من مدت مدیدیست که فقط از سایت شما استفاده میکردم و الان خیلی تلاش کردم که بتوانم برنامه گنجور رومیزی را روی گوشی اندرویدم نصب کنم اما متاسفانه بعد از انتخاب شاعران و دانلود اشعارشان اصلا برنامه به بانک اطلاعاتی وصل نمیشود و هیچ شعری را ندارگ.ممنون میشوم اگر کمکم کنید
سلام بر همه دوستان پارسیدوست،
نرمافزار «اشعار پارسی» منتشر شد! یک نرمافزاری اندرویدی رایگان که شامل اشعار ۷۸ شاعر از گنجینه گنجور است.
«اشعار پارسی»، خدمت ناچیزی به فرهنگ گُهربار ایرانی، زبان گرانمایه پارسی، و شما گرانمایگان پارسیزبان است.
برای آگاهی بیشتر درباره نرمافزار و دریافت آن به یپوند زیر بروید:
http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.smartop.parsipoems
باعرض سلام،ووقت بخیراگربیشتربه مخاطبان خودرسیدگی کنیدبهتراست چراکه چندبارسوالی رامطرح کردم وجوابی ازطریق پستم دریافت نکردم ،ممنون
باسلام وتشکر.
نیاز شدیدی به دو امکان جستجو و کپی متن اشعار احساس میشود. امیدواریم به زودی فراهم شود.
سپاس
من چندین ساله دارم از گنجور استفاده می کنم و واقعا باید بهتون برای این پشتکار و اقدام اساسی که انجام دادید دست مریزاد بگم