بایگانی ماهیانه: اسفند ۱۳۹۱

کتابخانهٔ گنجور

خلاصهٔ کلام آن که کتابهای گنجور در قالب epub از نشانی http://epub.ganjoor.net در دسترس قرار گرفته است و دوستان علاقمند می‌توانند آنها را از آنجا دریافت و با نرم‌فزار کتابخوان مورد نظر خودشان مطالعه کنند:

کتابخانهٔ گنجور

مفصل‌تر آن که مدتها پیش همراه گرامی گنجور آقای امیرحسین روانبخش قسمتی از شاهنامه را به قالب epub درآورده و برای من فرستاده بودند. پیش یا پس از آن نیز یکی از دوستان وبلاگی -در دوره‌ای که گنجور فیلتر شده بود– پیشنهاد کرده بودند که محتوای گنجور در این قالب در دسترس قرار گیرد. بعد از ارائهٔ نسخهٔ ابتدایی آندوریید گنجور و همینطور معرفی شکرستان برای آی‌فون؛ دوستانی سراغ نسخهٔ سیمبین گنجور را می‌گرفتند. از اوایل هفتهٔ گذشته با تکیه بر این پیشنهادها و درخواستها کتابخانهٔ گنجور شامل نسخه‌های epub کتابهای گنجور در دسترس قرار گرفته است (در این نشانی)، این کتابها با تبدیل خودکار محتوای گنجور رومیزی به epub تولید شده‌اند که ممکن است در آیندهٔ نزدیک بعد از سر و شکل دادن به رابط کاربری برنامهٔ تهیه شده، آن برنامه را به شکل مستقل یا افزونه‌ای برای گنجور رومیزی در دسترس بگذارم. فونت پیش‌فرض که در داخل کتابها تعبیه شده Iranian Sans است که البته بیشتر نرم‌افزارهای کتابخوان از آن تبعیت نمی‌کنند. کتابها دارای فهرست محتویات هم در قالب مورد انتظار در کتابهای epub و هم در قالب فهرستهای کامل ابتدای بخشهاست و کلیک بر روی عنوان شعرها کاربر را به نشانی شعر در سایت گنجور (در صورت وجود) رهنمون می‌شود تا در صورت نیاز بتواند غلطهای تایپی و نظرات خود را آنجا به صورت حاشیه ثبت کند.

کتابهای گنجور در نرم‌افزار دوریان برای سیمبیان

سیمبین: دوستانی که تمایل دارند روی نسخه‌های اخیر سیمبین این کتابها را مطالعه کنند می‌توانند با دریافت و نصب نرم‌افزار dorian از این نشانی و اضافه کردن کتابهای epub گنجور؛ آنها را روی این گوشیها مطالعه کنند (برای اضافه کردن کتاب، آن را روی گوشی کپی کنید، سپس از منوی Options برنامه عنوان Library را انتخاب کنید و با انتخاب دکمهٔ + کتاب را از مسیر کپی شده انتخاب و آن را اضافه کنید). دوستان توجه داشته باشند که پیش‌نیاز نصب dorian بستهٔ qt است که از این نشانی قابل دریافت است (هشدار: برنامهٔ dorian مستقل از محل نصبش از حافظهٔ تلفن برای ذخیرهٔ فایلهای موقت جهت نمایش کتابها استفاده می‌کند و این می‌تواند در گوشیهایی که حافظهٔ تلفن آنها کم است به سرعت باعث پر شدن فضای حافظه و از کار افتادن گوشی شود لطفاً به این مسئله توجه داشته باشید و در صورتی که اندازهٔ حافظهٔ اصلی گوشی تلفنتان کم است از باز کردن کتب پرحجم مثل آثار مولانا، سنایی، عطار، بیدل و شاهنامه در آن خودداری کنید). در تصاویر زیر نحوهٔ نمایش کتابهای گنجور را روی یک گوشی نوکیا ۵۸۰۰ (با قابلیت تایپ فارسی) مشاهده می‌کنید:

کتابهای گنجور در نرم‌افزار دوریان برای سیمبیان
کتابهای گنجور در نرم‌افزار دوریان برای سیمبیان
کتابهای گنجور در نرم‌افزار دوریان برای سیمبیان

آندرویید: طبق آزمایش من روی گوشی آندروییدی LG Optimux 4X HD با آندرویید ساندویچ بستنی بهترین نمایش epubهای گنجور روی نرم‌افزار Moon+ Reader دیده می‌شود.

Moon+ Reader / LG Optimus 4X HD
Moon+ Reader / LG Optimus 4X HD
Moon+ Reader / LG Optimus 4X HD

آی‌فون: روی آی‌فون نرم‌افزار iBook کتابها را تقریباً بدون اشکال نمایش می‌دهد.

ویندوز:: روی ویندوز نمایشگر کتاب calibre کتابها را به خوبی نمایش می‌دهد، فقط جهت نمایش ترتیب صحیح صفحات در ویرایش جاری (۰.۹.۱۸) باید نحوهٔ نمایش را از page mode به flow mode تغییر دهید (دکمهٔ بالا سمت راست نمایشگر کتابها) (بعدنوشت: مشکل اشاره شده را گزارش کردم و آن طور که گفته شده در ویرایش بعدی کالیبر حل شده است).

کتابهای گنجور در کالیبر
کتابهای گنجور در کالیبر