واقف بتالوی (لاهوری) به همت آقای احمد علیپور

حدود دو سال پیش آقای احمد علیپور فایل تایپ شدهٔ دیوان واقف لاهوری را برای گنجور ارسال کردند:

ایمیل آقای علیپور

در آن زمان خدمتشان عنوان شد که انتشار از روی فایل ورد در گنجور سخت و زمانبر است و انتشار آثار وقتی در زمان معقول امکانپذیر است که اثر در قالب گنجور رومیزی ارائه شود (در این مورد این نوشته را بخوانید). همچنان که دوستان می‌دانند در گنجور باید نوع یک مصرع (اول، دوم، بند و …) مشخص باشد و ساختار شعر به درستی مشخص شده باشد. مشکل متون تایپ شدهٔ عادی این است که این ساختارها را ندارند.

همان زمان متن را برای یکی از دوستان که در تلاش بود تا آثار شعرای پارسی‌گوی شبه‌قاره را در گنجور منتشر کند فرستادم و با توجه به این ایشان و دوستانشان درگیر آثار دیگری بودند کاری پیش نرفت.

چند روز قبل دوباره به آن سر زدم و با صرف دو روز وقت آن را به قالب متنی قابل ورود به گنجور رومیزی بردم و دسته‌بندی و در گنجور منتشر کردم (دیوان واقف در گنجور).

اینک این شما و این واقف لاهوری: شاعری پارسی‌گوی زادهٔ پنجاب هندی امروزی (باتالا یا بتاله یا بطاله) و درگذشتهٔ پنجاب پاکستان امروزی (بهاولپور) که پیشتر گویا گزیده‌هایی از آثارش در ایران نیز منتشر شده.

متنی که آقای علیپور عزیز فراهم کرده‌اند مطابق این چاپ در پاکستان است و بخش الف غزلیات و سربخش‌های دیگر کتاب نیز با گنجور همگام شده است.

در دیوان واقف علاوه بر حدود ۱۰۰۰ غزل کامل و ۲۰۰ رباعی و مجموعه‌ای از غزلیات ناتمام و قطعات و اشعار پراکنده یک ترجیع بند به تقلید از ترجیع بند شیخ اجل نیز وجود دارد که خواندنش خالی از لطف نیست.

ترجیع بند واقف لاهوری

این مجموعه نیز مطابق روال سایر مجموعه‌های جدید از طریق گنجور رومیزی، دریای سخن و ساغر و کتابخانهٔ گنجور قابل دریافت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.